Volkswagen växlar mot elbilar

2
Volkswagen växlar mot elbilar

Det är inte längre överraskande att biltillverkare som Volkswagen tillkännager stora planer i vägen för elbilar, autonoma fordon och i princip allt som vi trodde skulle vara futuristiskt på 70- och 80-talen. Nu med tillkomsten av Tesla – som blev världens mest uppskattade biltillverkare förra året (via börsvärde) – fler och fler biltillverkare går över till helt elektriska fordon.

VW har gjort två relativt stora tillkännagivanden. Den första är Projekt Trinity – en helelektrisk sedan som Volkswagen planerar att skjuta ut 2026. Visst, det är fem år kvar, men det är verkligen något att se fram emot. VW hävdar att Trinity kommer att “sätta nya standarder” för laddning, teknik och andra aspekter av EV-produktion. Volkswagen har en historia av att utveckla otroligt pålitliga fordon som erbjuder enkelt underhåll, tänk Jetta och Beetle, och vi förväntar oss att Trinity inte är annorlunda.

Det andra tillkännagivandet gjordes i slutet av februari 2021: VW uppgav att man räknar med att mer än 70 % av deras europeiska försäljning kommer att vara elfordon år 2030 – upp från tidigare siffror som visar 35 %. De indikerar också att cirka 50 % av försäljningen i USA och Kina kommer att vara elbilar då. Ralf Brandstaetter, vd för Volkswagen, sa att de “trappar upp takten” när det gäller övergången till en elektrisk flotta. Med en budget på cirka 19 miljarder dollar planerar företaget att investera i “e-mobilitet, hybridisering och digitalisering” för att ta Volkswagen direkt in i elbilsvärlden.

VW är inte den enda biltillverkaren att åta sig en övergång till EV-produktion: Stellantis (resultatet av sammanslagningen mellan Fiat Chrysler och PSA Group) och General Motors har båda hoppat på den (elektriska) tåget också. Med GM fokuserat på att uppfylla ett helelektriskt mål till 2035 och Stellantis som indikerar att de kommer att ha helt eldrivna eller hybridversioner av alla sina fordon i Europa till 2025, följer en stor del av branschen i Teslas fotspår.

ID. Buzz – en återgång till Volkswagen Glory

Om vi ​​tar en titt på några av de mest ikoniska VW-bilarna i historien – inte bara bilar, märk väl – utan också kulturella, finns det en speciell åktur som kommer att tänka på. De VW buss var en hel kulturs maskot under hela sextio- och sjuttiotalet. Nu tar de tillbaka den i form av en elektrisk MiniBus, och den ser ganska fantastisk ut.

volkswagen elbuss id.buzz
Volkswagen ID. Buzz-koncept på Frankfurt International Motor Show den 20 september 2017 i Frankfurt

ID.Buzz, som är avsedd att komma ut på den amerikanska marknaden 2023 för modellåret 2024, kan ha några drivlinaalternativ: ett bakhjulsdrivet alternativ som ger ut någonstans runt 200 hästar och en fyrhjulsdrift i toppklass. som närmar sig 300. Eftersom ID.Buzz fortfarande är under utveckling vet vi inte säkert.

VW uppgav att ID.Buzz-batterierna kommer att sträcka sig från 48 kWh till 110 kWh för en räckvidd på 200 till 340 mil, med ett annat påstående om att ansluta till en snabb DC-laddare kan ge dig upp till 80 % på bara en halvtimme. Konceptets interiör har tre sätesrader, som alla kan vridas, läggas platt eller tas bort. Kombinera det med potentialen för autonom körning, och du har sex eller fler personer i en fullt konfigurerbar interiör som alla kan vända sig mot varandra och sitta runt ett bord som rör sig genom kabinen på en bana. Vi får se hur mycket av det som gör det till faktisk produktion, men än så länge låter det ganska bra.

Poängen

Det finns oerhört mycket att se fram emot här, men tills dess jobbar vi bara med existerande elektriska fordon. Om du redan har en i åtanke, använd vår fordonssökare för att sök i vårt lager. Se till att registrera idag för att komma igång, och under en begränsad tid kan du använda koden RETURER21 för 40 % rabatt på ditt AutoBidMaster-medlemskap: spara stort på bilar, lastbilar, stadsjeepar och motorcyklar året runt. Få tag på oss på +1 (503) 298-4300 mellan 06:00 och 16:00, måndag till fredag ​​Pacific Standard Time, eller maila oss på [email protected], och vi hjälper dig med alla frågor du kan ha. Tills dess, glad budgivning!

registrera nu
Senaste inläggen av AutoBidMaster Staff Writer (se allt)

liknande inlägg

Leave a Reply