Vad ska du ha i ditt bilhandskfack?

1
Vad ska du ha i ditt bilhandskfack?

Många använder bilens handskfacket för att förvara olika saker, som i de flesta fall visar sig vara oanvändbara. Men erfarna förare har sina listor över artiklar och apparater som kommer att vara de bästa alternativen att ha där. Vad ska läggas i handskfacket för att vara fullt beväpnad i oförutsedda situationer, speciellt när det är kallt väder? AutoBidMaster har några förslag. Låt oss reda ut allt!

Solglasögon

Starkt solljus, reflexer från snö och flimmer på asfalten kan blända och skapa en farlig situation på vägen. Föraren måste tydligt se vad som händer under körning. Dessutom tröttnar ögonen snabbt av konstant spänning. Därför bör solglasögon i det här fallet finnas i handskfacket när som helst på året, även om du använder dem sällan.

Tack vare detta tillbehör kommer dina ögon att vila, du behöver inte anstränga din syn och du kommer inte att missa några små detaljer på vägen.

Bärbar bilhjälpstartare

Bärbar bilhjälpstartare

Föreställ dig en situation när bilens batteri plötsligt dör, och du inte vet hur du ska starta det. Sådana problem kan komma ikapp när som helst och på vilken sträcka av vägen som helst. Dessutom kanske det inte alltid finns andra förare i närheten som hjälper dig med att starta ditt fordon. En bärbar starthjälp kan lösa problemet, som tack vare sin lilla storlek lätt får plats i handskfacket. Det låter dig ladda batteriet mer än en gång, även om dess indikatorer är på noll.

Sådana enheter är lämpliga för både bilar och lastbilar, och det spelar ingen roll om du använder bensin eller diesel. En annan fördel är att den bärbara starthjälpen kommer att skyddas från frysning när den är i handskfacket. Om några minuter kommer den bärbara startmotorn att återuppliva bilen och du kan fortsätta din väg.

Laddare för prylar

Bärbar prylladdare

Batteriet på mobiltelefoner kan dö när som helst. Även om du försiktigt laddar din smartphone innan du lämnar huset, kan situationerna vara väldigt olika: många samtal, instabila nätverkssignaler, önskan att fördriva tiden i trafikstockningar genom att spela spel och många andra.

Det kan vara farligt att stå utan kommunikationsmedel. Därför bör en prylladdare alltid finnas i handskfacket. Dess funktionsprincip är enkel: den laddar mobiltelefonen från cigarettändaren medan fordonets motor är igång. Samtidigt krävs en USB-adapter för att använda apparaten. Som ett resultat kommer telefonen att vara full av ström igen, även om den var helt avstängd tidigare.

Papperskarta

Papperskarta

Det nämndes redan ovan att prylar ibland misslyckas: telefonen kan laddas ur och navigatorn kan tappa kontakten med satelliten. Och vad ska du göra i en sådan situation när du befinner dig i ett obekant område? I det här fallet hjälper en vanlig motorvägsatlas.

Vanligtvis har papperskartan kompakta mått, är billig och är inte beroende av laddning eller andra yttre faktorer. Med en sådan guide minimeras risken att gå vilse.

Ficklampa

Ficklampa

Ibland kan bilen plötsligt sluta fungera på natten på obelysta delar av vägen, och du måste se vad som händer under motorhuven på fordonet. En vanlig ficklampa skulle vara användbar i sådana situationer. Med dess hjälp kan du snabbt hitta en paus och fixa den.

Pannlampamodellerna har sina fördelar här. När allt kommer omkring, om båda händerna är fria, kan felet elimineras snabbare.

Matlåda

Du vet inte hur mycket tid du kommer att behöva spendera i bilen. Återigen kan oförutsedda situationer och trafikstockningar uppstå när som helst. Därför är det väldigt bekvämt om du alltid har en behållare för uppvärmd mat till hands.

Den består vanligtvis av två eller flera fack där du kan lägga olika rätter. Vissa modeller har platser för förvaring av skedar och gafflar. Dessutom kan maten värmas direkt i bilen med hjälp av cigarettändaruttaget. Det är väldigt bekvämt för dem som tillbringar mycket tid på vägen och vill äta gott.

GPS-sändare

GPS-sändare

Bilägare är vanligtvis rädda att deras fordon kan bli stulna. Tyvärr är ingen immun mot detta, men kraftfulla larmsystem fungerar inte alltid effektivt. För att vara medveten om var bilen befinner sig kan du ha en enkel enhet, som en GPS-tracker, i handskfacket.

Den är kompakt och lätt att använda. Apparaten kommer med ett SIM-kort, tack vare vilket mobilkommunikationssatelliter hjälper till att hitta platsen där bilen är. Dessutom utför den även andra funktioner. Till exempel, om det behövs, blockerar den driften av vissa fordonssystem och övervakar bränsleförbrukning, rutt och körsträcka. Med spåraren tar det lite tid att hitta en bil. Sökresultatet kan erhållas i form av en bild på virtuella kartor.

Sammanfattning

Denna lista kan utökas eftersom varje förare har sina prioriteringar och behov. Vissa människor behöver till exempel ta sin medicin med jämna mellanrum, och en bra idé är att ha den i handskfacket i en bil. Samtidigt råder vi dig att fylla handskfacket med väsentliga föremål eftersom de kan behövas vid det mest oväntade ögonblicket.

AutoBidMaster erbjuder dig även reparationsbara fordon till salu, inklusive motorcyklar, motorbåtar, vattenskotrar och andra föremål som kan vara intressanta för dig. Kontrollera vårt lager med mer än 160 000 auktionsobjekt och lägg ett bud! För att göra det, bara Registrera på vår webbplats, förse oss med en kopia av ditt statligt utfärdade ID eller pass och ställ en deposition. Om du har några frågor eller problem, inbjuder vi dig att kontakta oss online när som helst eller ring oss på: +1 (503) 298-4300 (4:00 AM–4:00 PM PST, vardagar).

Vänligen följ och gilla oss:

liknande inlägg

Leave a Reply