Vad gör det indiska motorcykelmärket så speciellt?

2
Vad gör det indiska motorcykelmärket så speciellt?

Varje motorcykelentusiast vet att Indian Motorcycle är en direkt konkurrent till Harley-Davidson i USA. Samtidigt är det inte många som inser att hela den amerikanska motorcykelindustrins rötter går tillbaka till det indiska märket. Denna etikett var en trendsättare som den första motorcykeltillverkaren i amerikansk historia. Det sägs också att företagets ingenjörer designade den första cykeln någonsin. Med AutoBidMasterlåt oss avslöja hur det indiska motorcykelmärket har blivit så speciellt.

Första stegen mot framgång

Indisk motorcykel användes som ambulans under första världskriget. Källa: flickr.com

Den första motorcykeltillverkaren i USA började tillverkas för mer än 100 år sedan, 1901. Det är kopplat till grundandet av det indiska företaget i Springfield, Massachusetts.

Några år tidigare, 1897, skapade en berömd cyklist vid namn George M. Hendee en liten cykelverkstad med namnet “Hendee Manufacturing Company”. Hans följeslagare var ingenjören Karl Oskar Hedström. Deras vänskap började vid en cykeltävling och de bestämde sig för att starta en gemensam produktion av motorcyklar.

1898 beslutade grundarna att ändra företagets namn till “American Indian”, som snabbt blev helt enkelt “indian”. Det implementerades för att förbättra varumärkeskännedomen på exportmarknaderna.

Den första motorcykeln tillverkad av Indian såg helt ut som en cykel. Men företagets specialister implementerade en kedjedrift till bakhjulet som flyttades av en enkel 1,75-litersmotor med bara en cylinder inuti. Det möjliggjorde utvecklingen av en motorcykelhastighet som var imponerande för den tiden. 1903 satte den första lanserade cykelkonfigurationen, Indian Single, ett accelerationsrekord på 56 mph (ca 90 km/h).

Kunderna fick möjligheten att köpa de första indiska motorcyklarna 1902, och företaget tillverkade cirka 500 enheter under de första åren. Några år senare dök företagets varumärkesröda färg upp på alla cyklar.

Trots alla utmaningar Indian Motorcycle stod inför växte försäljningen snabbt. Förbättringen av befintliga kopior lät inte vänta på sig. 1905 producerade Indian en racingversion av en motorcykel med en 1-liters moderniserad motor. Det var ett kraftfullt steg för att komma in på den professionella cykelmarknaden.

Förbättring av cykelmodeller och konkurs

Förbättring av cykelmodeller och konkurs
1926 Indian Scout motorcykelmodell. Källa: Depositphotos

Produktionsnivån och försäljningen av företaget ökade snabbt varje år. Det erhölls genom att implementera innovativa motorcykeldelar som ökade prestandaparametrarna.

Till exempel fick den indiska motorcykeln en förbättrad motor med bättre kapacitet och ett cylinderhuvud i stål som gjorde att den kunde producera mer kraft. Som ett resultat släpptes en helt ny motorcykelmodell med en tvåcylindrig motor 1907.

Om vi ​​talar om försäljningsvolym, ju mer populärt det indiska företaget blev, desto fler kunder fick det. Till exempel, efter att den nya indiska motorcykelmodellen tog förstaplatsen i 1911 års cykellopp i Maine, såldes mer än 15 000 fordon. Två år senare nådde försäljningsvolymerna 70 000 enheter.

Den mest framgångsrika perioden för det indiska motorcykelföretaget kom på 1910- och 1920-talen. Det var då de bästsäljande fordonsmodellerna Indian Scout och Indian Chief lanserades. Tillsammans med den vanliga kundbasen fortsatte företaget att kliva in på den professionella racercykelmarknaden.

Under de två världskrigen bytte Indian sin tillverkning till militär utrustning. Under denna tid tog Harley-Davidson marknadsandelar och moderniserade sin cykelproduktion till en hög nivå. Tyvärr ledde det till att det indiska företaget gick i konkurs 1953.

Alla försök att återföda företaget var inte framgångsrika förrän Polaris Industries köpte det indiska varumärket 2011. Chief Vintage-bilsmodellen bidrog i hög grad till dess återhämtning som den mest sålda cykelkonfigurationen under de senaste 60 åren. Därmed gjorde företaget en stor comeback.

Burt Munros historiska rekord

Burt Munros rekord
Burt Munro med sin modifierade Indian Scout-cykel från 1920. Källa: flickr.com

Den 26 augusti 1967 är en speciell dag i Indiens historia. Den dagen satte den nyzeeländska motorcykelföraren Burt Munro ett världshastighetsrekord på 184 mph (ca 296 km/h) på Indian Scout-motorcykeln. Intressant nog var han 68 år gammal.

Burt hade uppgraderat sin Indian Scout-cykel från 1920, som var mer än en vän för honom, i nästan 40 år. Han tävlade regelbundet och hade satt ett dussin rekord på olika nivåer.

Det viktiga är att Burt Munros rekord, satt på hans 47-åriga indiska scout, inte har slagits än i dag!

Indiska motorcykeldetaljer som blev legendariska

Indiska motorcykeldetaljer som blev legendariska

För att sticka ut på en marknad bör alla fordonstillverkare arbeta med sin design och utveckla en unik stil. Det hjälper potentiella kunder att skissera ett företag bland andra erbjudanden.

När det kommer till indiska motorcyklar har de följande element och funktioner som du inte kommer att blanda ihop med andra cykeltillverkare:

V-Twin

V-Twin

Från början hittade de indiska motorcykelingenjörerna den bästa lösningen för ett kraftverk i ett tillstånd av begränsat utrymme för att installera det. Det är det mest kompakta och praktiska sättet att installera mer kraftfulla cykelmotorer. Det är därför specialisterna designade unika V-formade motorer exklusivt för indiska motorcyklar.

Från första gången företaget bestämde sig för att implementera V-Twin-motorkonfigurationen på sina motorcyklar 1907, blev lösningen starkt kopplad till indianen som en unik egenskap. Varumärket använde det framgångsrikt.

“Krigshuv”

Krigshuv

Motorcykeldesignen från indiska anpassade sig till de goda och gamla amerikanska kulturtraditionerna, så att du enkelt kan plocka upp de rätta varumärkesassociationerna. Ett av huvudelementen som hjälper till med detta är definitivt sidoljusen för “krigsmotorhuven”. De har formen av ett indianhuvud med örnfjädrar. Folk uppger att det är märkets ansikte som har använts på framskärmen på motorcyklar sedan 1947.

Motorcykelskärmar

Motorcykelskärmar

Specialister designade detta element på ett sådant sätt att det täcker hälften av hjulet. Dessa skräddarsydda cykelskärmar har använts sedan 1940-talet. Du kan också hitta dem på de mest populära indiska kryssnings- och touringmodellerna idag. En sådan designlösning gjorde det möjligt att lyfta fram den aggressiva och kraftfulla motorcykelkaraktären.

Indisk röd

Indisk röd

Som vi nämnde ovan har denna röda färgfärg blivit en del av den fasta stilen. Det är ursprunget till denna legendariska cykeltillverkare. Denna färg användes i mer än 50 år av företagets historia, och absolut alla motorcyklar designades med denna grundläggande nyans. Den röda indiska iögonfallande och ädla färgen förknippas med retrostil och drar till sig uppmärksamhet hos de klassiska motorcykelsamlarna som jagar sällsynta fordon.

I slutet

När du väljer ett fordon, inklusive en motorcykel, är det användbart att lära dig de viktigaste uttalandena från varumärkets historia. Det hjälper till att förstå vilka speciella egenskaper som gör en bil eller cykel speciell.

Detsamma gäller för Indian Motorcycle. Detta märke krediteras med födelsen av motorcykeln som ett fenomen. Trots dess upp- och nedgångar är det idag den mest erkända amerikanska cykeln med en autentisk anda av adrenalin och soliditet. Förresten, AutoBidMaster har lite begagnade indiska motorcyklar i sitt lager att bjuda på. Om du älskar snabbhet och frihet, tveka inte att ta en titt på dem och skaffa en.

För att få din indiska motorcykel med mindre skador, AutoBidMaster uppmuntrar dig att Registrera på vår onlineauktionsplattform laddar du upp en kopia av ditt statligt utfärdade ID eller pass, gör en deposition och sedan kan du lägga bud! Det går också att kontakta oss vid eventuella frågor och specifika önskemål eller ring oss på: +1 (503) 298-4300 (4:00 AM–4:00 PM PST, vardagar).

liknande inlägg

Leave a Reply