Toyota är närmare att avslöja nya Innova HyCross!!

0
Toyota är närmare att avslöja nya Innova HyCross!!

Toyota närmar sig varje dag mot att presentera sin nya Innova-variant, HyCross. Denna nya MPV kommer att bli en global modell som kommer att debutera någon gång i november och börja säljas under de första månaderna av 2023. Fullpackad med många funktioner kommer detta eleganta nya fordon att styra vägarna under de kommande månaderna. Det bör noteras att Toyota Innova är en av de mest favorit MPV på den indiska marknaden. Låt oss titta på några av dess enastående funktioner och dess prestanda.

Motor & Transmission av nya Toyota Innova HyCross

Nya Innova HyCross kommer bara med en bensin-hybrid-konfiguration och inte ett dieselalternativ med den. Den kommer att utrustas med en 2,0-liters starkhybriddrivlina som kan ge cirka 150 hk. Denna enbart bensininstallation liknar Toyota HyRyders, som dock har en 1,5 liters motor som driver den. Motorn är kopplad till ett e-VCT-paket som kan ge en mycket mjukare körning än Innova Crysta.

Transmissionen kommer inte att se ett stort skift från den äldre men vi kan förvänta oss att växlingarna blir mjukare. När det gäller MPV:ns totala prestanda kommer mildhybriden att förbättra bilens körsträcka. Med mer och mer fokus på effektivitet och lägre utsläpp kommer den nya MPV:n att bli grönare än den tidigare modellen.

Mått och exteriör på Innova HyCross

Den kommande modellen av Innova, HyCross, är något längre än Innova Crysta. Den är cirka 4,7 meter lång och har en hjulbas på 2 850 mm. Det kommer också att vara den första Toyota som får en Monocoque Architecture i den. Detta kommer att vara mycket lättare och mer avancerad än stegramsarkitekturen utrustad i tidigare modeller. Tack vare den nya inställningen kommer HyCross att få ett plant golv baktill som också frigör mer utrymme.

Detta platta golv kommer att öka komforten på tredje radens passagerare. Redan från och med nu har företaget ett massivt följe bland familjeköparna. Sätena på tredje raden som ständigt är reserverade för barn och ungdomar i familjen kan äntligen också användas av fullvuxna. Även om ökningen av fordonets totala längd är minimal, har fordonets frontvy förändrats avsevärt. Den har ett nästan liknande utseende som Lexus MPV. Det bör noteras att Lexus också är ett annat märke från den japanska biltillverkaren Toyota. Till en början verkar nya Toyota Innova HyCross vara en massiv uppgradering från föregångaren när det gäller stilkvoten.

På framsidan kommer ett stort galler att visa upp sig med ett par vassa LED-strålkastare. På sidorna kan vi notera de stora lättmetallfälgarna, möjligen 17-tum. Baksidan har ett par horisontellt placerade baklyktor med LED-bromsljus, tillsammans med halogenblinkers. Denna storslagna och djärva styling är en skarp skillnad från de tidigare använda subtila designerna.

Interiöregenskaper hos Toyota Innova HyCross

Den kommande Innova HyCross kommer att få en mycket längre funktionslista än sitt syskon Crysta. Några av funktionerna inkluderar ett helt digitalt instrumentkluster i högre varianter, en 360-graderskamera, taklucka, flera USB-uttag, trådlös laddning och ett stort pekskärmssystem inuti. Dessa är i stort sett normen nuförtiden och det är hög tid att Toyota ger mycket bättre värde i segmentet.

Det är sant att Toyota Innova är en bekväm MPV på den indiska marknaden, men med nya spelare som kommer upp måste den japanska biljätten ta upp sitt utbud. Den nya MPV kan också ha en elektronisk parkeringsbroms på högre varianter, en soft touch-instrumentbräda och LED-strålkastare. Den mellersta raden av fordonet kommer också att få den osmanska funktionen med kaptensstolar.

Förväntat vägpris för Toyota Innova HyCross i Indien

HyCross med alla dess avancerade funktioner och design kommer att förväntas gå upp till 28 lakhs. Den förväntas avtäckas nästa månad, men pristillkännagivandet förväntas vara under dess officiella lansering och debut, som är planerad att vara under första kvartalet 2023.

Vi kan säkert förvänta oss hela uppsättningen funktioner då. Så, vad förväntar du dig av den nya MPV:n från Toyota?

liknande inlägg

Leave a Reply