Ny teaser ute för Olas nya elbil!!

0
Ny teaser ute för Olas nya elbil!!

Ola har släppt en ny teaser för sin kommande elbil med anledning av Diwali. Medan de tidigare teasern visade de olika möjligheterna med exteriördesign, visade den nya teasern en glimt av interiördesignen. Det kommer att dröja ett tag innan företaget släpper hela uppsättningen funktioner och detaljer om bilen. Men nu, låt oss se vad vi kan göra av den nya bilen från den nya teasern.

Exteriördesign av Ola Elbil

Den nya EV:ns yttre utseende har inte bekräftats ännu. Detta framgår av teasern som bara delvis visar designen. Men vad vi kan se verkar den ha en minimalistisk design. Ola sägs tillämpa en minimalistisk design på även sina elektriska skotrar, därför kan vi förvänta oss att samma sak gäller för deras bilar.

Teasern visar en unik design i fronten av fordonet. Nosen har en LED-ljusbalk som sträcker sig mellan de två strålkastarna. Ola-loggan sitter bekvämt i mitten av LED-baren. Strålkastarna verkar ha ett nytt signaturutseende. De ser mer ut som ett par ljusstaplar horisontellt staplade ovanför varandra. Motorhuven ser skulpterad ut och vindrutan är upprätt, vilket antyder att det kan vara en crossover. På sidorna kan vi lägga märke till kameror istället för backspeglar.

Det är oklart om det kommer att finnas flera kroppsstilar som utvecklas av företaget. Men med tanke på dess utbud inom elcyklar kan vi säkert förvänta oss att Ola kommer med olika stilar och ser alternativ i sina elbilar.

Inredning av Ola Elbil

Den nya teasern visar den nya bilens unika interiör på ett bättre sätt. Det första vi kan lägga märke till är den nya rattdesignen, som är fyrkantig med en design med två ekrar. Det är mer av en åttakantig form än en fyrkant och Ola-loggan är placerad i mitten. På ekrarna verkar det finnas bakgrundsbelysta pekkontroller på båda sidor och ett par vippomkopplare.

På instrumentbrädan bakom ratten kan vi lägga märke till en kall blå omgivande ljusfunktion som lyser upp insidan. På förarsidan kan vi lägga märke till det fristående digitala instrumentklustret placerat bakom ratten. I mitten av instrumentbrädan finns en massiv, landskapsorienterad pekskärm som står fritt från bakgrunden.

Dessutom är inga andra kontrollknappar och funktioner synliga i teasern. Detta tyder på att insidan av EV kan få en minimalistisk design med alla kontroller integrerade i själva pekskärmen.

Drivlina, räckvidd och laddningstid för Ola elbilar

Ola har ännu inte meddelat vad som kommer att driva denna nya best av deras. Men de har sett till att rikta in sig på premiumpublik för sin nya elbil. Detta skulle innebära att priset på elbilen kommer att stiga från 25 lakhs. De skulle också kunna använda ett 70-80 kWh batteri med en räckvidd på över 500 km för att göra elbilen mer smidig för sina kunder.

Varför lanserar Ola elbilar 2024?

Ola kommer officiellt att lansera fordonet 2024 men de sista detaljerna och funktionerna för den nya bilen kommer att finnas tillgängliga under de kommande månaderna. Vi kan säkert förvänta oss att Ola kommer att slå ett slag i sin nya EV. Detta beror på att det kommer att tävla mot etablerade spelare som Tata, Hyundai, Mahindra och MG, med sina leksaker som Nexon EV Max, Kona Electric, XUV400 respektive ZS EV.

Ola kommer inte att göra samma misstag som den gjorde med tvåhjulingarna. Medan Ola S1s fortfarande säljer bra, hade företaget skyndat på hela processen och detta skapade en enorm furore och problem för företaget. Det förekom incidenter av allmän upprördhet eftersom leveransen försenades upprepade gånger. Ännu viktigare är att även de levererade skotrarna drabbades av många fel och att hitta stöd för desamma var näst intill omöjligt för många förare. Äntligen har Ola fattat greppet och har gjort det bra på marknaden sedan dess. Så även om det är ett helt år bort, lanseringen 2024 av elbilar verkar vara det idealiska scenariot för elbilsföretaget.

Så vad tycker du? Kommer du att köpa Ola-elbilen eller väntar du några år till för att få veta om bilarnas prestanda i det verkliga väglaget?

liknande inlägg

Leave a Reply