Hyundais nya Ai3 CUV är redo att debutera i Indien!!

0
Hyundais nya Ai3 CUV är redo att debutera i Indien!!

Det var länge sedan Hyundais CUV Casper skapade rubriker i landet. Vi har redan tagit upp ämnet ett par gånger tidigare. Casper lanserades dock inte i Indien på grund av skäl som bara företaget kände till. Nu har vi en bekräftad nyhet att den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai är redo att lansera sin nybörjar-SUV som kan konkurrera med sådana som Tata Punch, Citroen C3, Renault Kiger och Nissan Magnite. Den nya SUV, med kodnamnet Ai3 CUV, kommer att sitta under Venue, den kompakta SUV-modellen och den kommer att börja säljas nästa år. Här är vad vi vet om den nya kompakta SUV:n.

Placering av Hyundai Ai3 CUV

Hyundai tar fram den nya SUV:n genom att placera den som en kompakt nyttofordon (CUV). Även om det inte finns någon standardklassificering som den i bilspråket, är det en innovation av den koreanska jätten, ungefär som Mahindras uppfinning av termen XUV. Den förväntas bli något större än Casper. Det bör noteras att Casper är till försäljning på andra internationella marknader. Ai3 CUV har varit i samtalet från före själva pandemin, och företaget planerar att tillverka fordonet redan 2019.

Motor och drivlina av Ai3 CUV

Ai3 CUV kommer sannolikt att få samma 1,2-liters bensindrivlina som Grand i10 Nios och Aura. Denna 1197cc motor räcker bra för 83hk. Om det kommer en CNG-variant som kommer med varianten är ännu inte beslutat av företaget. När det gäller växellådan kommer motorn att kopplas ihop med en 5-växlad manuell växellåda.

Förväntas på vägpris och lanseringsdatum för Ai3 CUV i Indien

Det har inte kommit något officiellt tillkännagivande om priset på den nya CUV. Men det är troligt att Hyundai kommer att ställa det mot Tata Punch, till en prislapp på 5–9 lakhs. Rivaliteten mellan Tata och Hyundai är redan en diskussionspunkt på den indiska bilmarknaden. Den egenodlade indiska jätten drar sig inte för konkurrens och drar alltid i benen på den koreanska jätten. Även om de absoluta siffrorna för de båda företagen inte stämmer överens med varandra, har Tata framgångsrikt skildrat bilden av att de faktiskt konkurrerar med marknadsledaren. Det ska bli intressant att se hur rivaliteten kommer att gå i detta segment, där Tata Punch helt klart är det mest sålda fordonet.

Tata har lanserat Punch för festivalsäsongen förra året och vi kan förvänta oss att Hyundai kommer att göra detsamma och njuta av frikörningen de första månaderna. Så du kan förvänta dig att se Ai3 CUV på vägarna senast nästa november.

Hyundais plan för tillverkning och åtagande att leverera

Källor säger att Hyundai planerar att producera nära 50 000 enheter av den nya CUV, per år. Företaget har också investerat cirka 1470 crores för att utöka sin produktionskapacitet från 7,7 lakhs till 8,5 lakhs enheter.

Detta enorma förtroende för modellen kan bero på konsumenternas preferenser för kompakta stadsjeepar. Nybörjar-SUV:ar säljer cirka 20 000 enheter i månaden. Detta inkluderar modeller som Tata Punch, Renault Kiger, Nissan Magnite och Citroen C3. Hyundai hoppas kunna tjäna pengar på detta segment på samma sätt som det gjorde i sedanklassen med sina Verna och Elantra.

Så vad tycker du? Kommer Ai3 CUV att bli Tata Punch-mördaren på den indiska marknaden? Kan det koreanska företaget vända på steken? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet.

liknande inlägg

Leave a Reply