Hur man väljer bilens färg

3
Hur man väljer bilens färg

Att bestämma sig för en fordonsfärg är förmodligen den mest spännande delen av att köpa eller uppgradera en bil. Det finns många erbjudanden på bilmarknaden, från populära nyanser av grått, svart och vitt till trendiga färger som kommer och går med åren. Naturligtvis är detta en smaksak, men alla bilentusiaster bör ta hänsyn till detaljerna i vissa nyanser. Vi kl AutoBidMaster är redo att dela med dig några rekommendationer om hur du väljer en fordonsfärg på rätt sätt. Låt oss förtydliga ämnet!

Vilka billacker är trendiga

Enligt statistik, cirka 75 % av nya bilar köps i grå, silver, svart eller vita nyanser. Det är en trend som har pågått i tio år. Med vetskapen om att köpare inte ofta vågar experimentera med färger, erbjuder biltillverkare vanligtvis ett begränsat urval av färgscheman. Till stor del på grund av detta dominerar gråa, vita och svarta fordon gatorna och motorvägarna, och experter tror att dessa nyanser är de mest populära för nya bilar.

En av anledningarna till att dessa färger fortsätter att råda är deras andrahandsvärde. Bilar målade i dessa toner säljs snabbt utan att orsaka ogillande eller kräver en extra kostnad för en speciell palett. Samtidigt är iögonfallande lacker som blå eller gul sällsynta på bilmarknaden.

Vad du ska veta när du väljer en bilfärg

Vad du ska veta när du väljer en bilfärg

För att nå en högre säkerhetsnivå på vägen rekommenderas det att välja vilken bil som helst med ljus färg. Det visar statistik att mörka fordon är mer benägna att råka ut för olyckor. Många forskare hävdar att vitt är den säkraste färgen för en bil, medan svarta och flerfärgade bilar visar en högre olycksfrekvens. Anledningen är att lätta bilar är lättare att se i mörker. De reflekterar också mer ljus och är därför mer synliga. Dessutom är vitt mindre vanligt i miljön, så andra förare är mer benägna att se ljusa bilar än mörka när deras uppmärksamhet distraheras.

Faktorer som känslighet för repor och damm bör också beaktas när du väljer en bils färg. Om vi ​​talar om synligheten av repor, döljer ljusa färger, särskilt vita, dem bäst. Tvättränder är också mindre synliga på ljusa bilar, och damm maskeras väl av silver och blå färger. Å andra sidan kräver ett svart fordon en hel del rengöringsinsatser och är svårare att få till en perfekt glans.

Varje bilentusiast bör också vara medveten om vissa bilfärgsfunktioner som spelar en roll på vägen. Till exempel finns det en optisk illusion som gör att röda bilar ser ut att röra sig snabbare och på närmare avstånd än vad de faktiskt är. Samtidigt skapar blå och gröna fordon den motsatta illusionen.

Bilfärgsalternativ

Alternativ för billack

Vissa färger ingår i bilens grundpaket och kräver inga extra kostnader. Men valet är vanligtvis begränsat till 2-3 svart-vit-grå alternativ. I sällsynta fall tillhandahålls några intressanta nyanser gratis. Till exempel finns SEAT Leon i medelhavsblått utan extra kostnad. Du kan hitta Ford C-MAX i en vacker Blazer Blue nyans. Andra exempel är Citroën Berlingo och Mercedes C-klass i Polar White färg. Vanligtvis tas en extra avgift ut för andra nyanser och metallicfärger.

På tal om automatiska färgtyper är metallic efterfrågad. Dess främsta fördel är att köpare får ett brett utbud av önskade färgnyanser och en bättre visuell uppfattning av bilen, vilket positivt påverkar andrahandsvärdet.

Olika tillverkare erbjuder även pärlfärger för bilar för ytterligare anpassning. Denna speciella metalliska färgvariant kännetecknas av ett elegant skimmer. Själva färgen och dess ljusstyrka ändras beroende på graden av belysning och ljusvinkeln. Pärllack är mycket starkt och hållbart på grund av sin speciella hårdhet vad gäller väderskydd. Ett annat plus är att den supersläta ytstrukturen har en positiv effekt på bilens aerodynamik.

Det sista alternativet vi skulle vilja diskutera är bilinpackningsfilm. Det passar när det inte finns någon färg i din smak i katalogen eller du inte längre gillar färgen på fordonet efter några år. Detta är ett bra alternativ till ommålning. Lackfilmerna finns i alla tänkbara färger, nyanser och texturer. Dessutom kan den tas bort när som helst utan att lämna några spår. Filmen behöver inte matchas till bilens ton. Det döljer perfekt vilken färg som helst på den gamla färgen. Så inslagning av bilfilm är ett bra alternativ att överväga.

Sammanfattningsvis

Grå, silver, svart och vitt är fortfarande de mest populära färgerna bland bilköpare och står för de flesta köpta modellerna. Vi rekommenderar att valet av fordonsskärm beror på funktionalitet och säkerhet. Dessa parametrar bör dock alltid motsvara individens preferenser och smaker. Var inte rädd för att välja djärva nyanser när bilvärlden blir mer “färgstark”.

Vi kl AutoBidMaster har bilar i alla färger. Du kan jämföra olika fordon och plocka fram den bästa lösningen på vår hemsida, oavsett om du köper en bil för personliga eller kommersiella ändamål. Anmäl dig på vår auktionsplattform, ladda upp en kopia av ditt statligt utfärdade ID eller pass till systemet, lägg en deposition och du är redo att bjuda! Tveka inte att kontakta oss online när som helst eller ring oss på: +1 (503) 298-4300 (4:00 AM–4:00 PM PST, vardagar).

Senaste inläggen av Vitalii Movchan (se allt)

liknande inlägg

Leave a Reply