GPS-alternativ om ditt fordon inte har ett

3
GPS-alternativ om ditt fordon inte har ett

Bilentusiaster har ett stort antal praktiska enheter och apparater som gör körningen mer bekväm och enkel. Det mest anmärkningsvärda exemplet här är GPS, som har blivit en viktig komponent i den moderna bilen.

Samtidigt finns det fall då du inte hittar GPS-enheten i en bil du precis har köpt, eller så kan din GPS-enhet ha gått sönder. Situationerna kan skilja sig åt, men tänk dig att du är ute på konstiga eller ensamma vägar utan navigering. Att komma hem kan vara utmanande, eller hur?

För att hålla våra läsare och kunder medvetna och förberedda har vi på AutoBidMaster har samlat några GPS-alternativ som kan hjälpa om din bil inte har en inbyggd. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

Apple CarPlay

Den vanligaste enheten som används istället för en inbyggd bil-GPS är en smartphone. Beroende på operativsystemet har det en enorm mängd funktioner och applikationer som kan fungera väl vid navigering. Låt oss till exempel granska Apple CarPlay system som först presenterades för allmänheten 2014 på Geneva International Motor Show.

Denna programvara låter dig ansluta en iPhone till en multimediaanpassad bil för Siri eller annan tjänsteintegrering. För att använda funktionen måste du ha minst den femte iPhone-versionen med iOS 7.1. eller nyare. Med CarPlay-mjukvaran kan du överföra olika smartphone-applikationer direkt till bilens displayer. Det kan vara navigering, musik, e-postmeddelanden och mycket mer som visas på din bils skärm.

Anslutningen är mycket enkel och kräver inga ytterligare kunskaper eller färdigheter. Allt du behöver göra är att öppna en applikation du vill ha, inklusive GPS, så kommer den att integreras i bilens multimedia. Infotainmentsystemet kan kopplas ihop med Lightning-kontakten för att ladda iPhone-batteriet. Vissa nya bilar har mer funktionalitet, så det går att länka på annat sätt, till exempel med Bluetooth. Det är dock mest bekvämt att ansluta med en kabel. Telefonen kommer att laddas samtidigt, så att batteriet inte tar slut vid ett viktigt och oväntat ögonblick.

En fordonsägare kan börja använda det nya integrerade systemet med rösten och köra bilen samtidigt. Som ett resultat kan Apple CarPlay anses inte bara bekvämt utan också helt handsfree och säkert.

Android Auto

Android Auto

I det här avsnittet kommer vi att granska en jämförelse av ovannämnda programvara men lämplig för Android-användare. Med dess hjälp kan du enkelt överföra huvudfunktionerna i en smartphone till multimediasystemet i din bil. Detta gör det enklare och säkrare att använda din telefon när du kör. Dessutom har du snabb tillgång till appar och funktioner som GPS eller Google Maps, musik, telefonsamtal och SMS.

Allt din Android behöver är att vara version 6.0 av operativsystemet eller nyare. Programmet stöder både sensorbaserade bilmultimediaenheter och de med knappkontroller. Mjukvaran är också hanterbar med röstkommandon, vilket minskar förarens distraktion på vägen.

Huvudpoängen är att systemet är designat för att vara enklare och bekvämare att använda i en bil än att bara använda en smartphone med hållare eller stativ. För att minimera besväret med att använda de saknade knapparna har Google gjort det möjligt att styra de flesta Android Auto-funktioner genom röststyrning, vilket återigen påverkar körsäkerheten.

Appen är gratis och kan laddas ner från Google Play Store. På samma gång, Android Auto är en applikation som kräver användning av data, inklusive en mobilanslutning, och kvaliteten på systemet kan bero på kvaliteten på kommunikationen och hastigheten på internetåtkomst.

Android Auto är inte tillgängligt på alla bilar, inte heller Apple CarPlay. Tekniken utvecklas dock ständigt och uppdateras. Intressant nog är regelbundna uppdateringar en av de största fördelarna med att använda Android Auto-programvaran. Om vi ​​pratar om navigering har du tillgång till alla de senaste funktionerna och nya databaser som gör att du kan få mer exakta kartor och platsinformation.

Garmin-enheter

Garmin-enheter

De anses vara de mest exakta prylarna för navigering och sportaktiviteter. Sedan 1989 har tillverkaren endast tillhandahållit högkvalitativa produkter för olika behov och uppgifter, inklusive körning.

En smartwatch är en enhet som förare inte ofta länkar till GPS eller kartor. Garmin har dock sin åsikt på denna punkt och erbjuder universella klockor som du kan använda på resande fot. Som ett exempel skulle vi vilja beskriva Garmin Marq Driver, som inte bara har Multi-GNSS-system utan även kartor som du enkelt kan ladda ner och lagra på gadgeten. En sådan smartklocka kan beräkna position, hastighet och tid genom att ta emot satellitsignaler som sänds från vissa satellitnavigeringssystem, inklusive GPS, Galileo, Beidou, etc. Det finns några andra gadgetkonfigurationer med sådana navigeringsfunktioner. Till exempel Forerunner 955- och 255-versionerna, samt några Sapphire-prylar.

Om vi ​​talar om mobila navigatorer som du kan köpa till din bil, överväg följande enhetsuppsättningar som är lämpliga för särskilda uppgifter:

  • Garmin Nuvi-serien är ditt val om du letar efter en praktisk och enkel GPS som inte kostar dig en arm och ett ben. Med en sådan enhet behöver du inte använda navigering på din smartphone och vara beroende av mobiluppkoppling.
  • Garmin nüviCam-enheterna kommer att passa dig som vill ha både en videobandspelare och en GPS i en pryl med stor funktionalitet.
  • Garmin dezl-lösningen är bäst för dem som är intresserade av internationell lastbilslogistik och erbjuder sina frakttjänster. Enheten har en enorm mängd praktiska detaljer för lastbilsförare.

När att välja en Garmin-gadget, handla endast med auktoriserade återförsäljare eller tillverkaren själv. Det garanterar att du får en licensierad och pålitlig produkt som uppfyller dina krav och tjänar dig väl.

Sammanfattningsvis

Om du inte har en inbyggd bil-GPS finns det istället enkla och pålitliga lösningar. Du kan till exempel använda en smartphone och ansluta den till bilens multimediasystem. Det är också möjligt att använda en smartklocka eller mobil GPS. Det viktigaste är att säkerställa säkerheten när du är på vägen.

Vi kl AutoBidMaster ger dig gärna användbara bildetaljer som kan hjälpa dig på vägen. Vårt uppdrag är att hjälpa andra bilentusiaster. För att gå med oss ​​bjuder vi in ​​dig Bli Medlem på vår auktionsplattform laddar du upp en kopia av ditt statligt utfärdade ID eller pass, gör en deposition och börjar bjuda. Tveka inte att kontakta oss online när som helst eller ring oss på: +1 (503) 298-4300 (4:00 AM–4:00 PM PST, vardagar).

liknande inlägg

Leave a Reply