Förstå skadekoder – AutoBidMaster

3
Förstå skadekoder – AutoBidMaster

En av de viktigaste aspekterna av att köpa rena fordon eller bärgningsbilar på auktion är att förstå skadekoderna på varje partilista. Fordon kan ha flera skadekoder, men ordningen de visas i betyder inte att den ena är vanligare än den andra. Skadekoder indikeras av Copart varvet som auktionerar ut fordonet, och de är endast för referens. Vi rekommenderar starkt att du inspekterar fordonet noggrant (antingen själv eller genom en mekaniker) och får en fordonshistorikrapport för att förstå vad ett fordon har varit med om. Här är en uppdelning av alla skadekoder vi har listat och vad de betyder.

Överallt:

Det betyder att fordonet har skadats på flera ställen, såsom både fram och bak, sidorna och taket.

Biofara/kemikalie:

Det finns en kemisk eller biologisk förorening som påverkar fordonet. Medlemmar kan inte själva lägga bud på biofarliga fordon, du måste ringa AutoBidMaster och prata med en kundtjänstagent och be dem lägga ett bud för din räkning.

Bränna:

Om ett fordons skadekod är “bränna” betyder det att det mesta eller hela fordonet skadades av brand snarare än bara motorn eller interiören. Det finns specifika skadekoder för andra typer av brännskador nedan.

Bränn – motor:

Denna skadekod betyder att motorn fattade eld och skadades, såsom elektriska och mekaniska komponenter.

Bränna – Interiör:

Det betyder att någon del av interiören skadades av brand. Detta inkluderar även stammen.

Skadehistorik:

Detta betyder ett fordon som har blivit mycket skadat men som har genomgått reparationer.

Ramskada:

Ramen eller chassit har skadats eller äventyrats.

Användargränssnitt:

Fordonet var inblandat i en kollision eller olycka som skadade den främre delen av fordonet, från “a-stolpen” och framåt. Till exempel huven, stötfångaren, stänkskärmar och så vidare.

Hagel:

Fordonet skadades av hagel. Detta inkluderar kroppspaneler och fönster.

Mekanisk:

Fordon märkta med skadekoden “mekanisk” har skador som inkluderar (men är inte begränsade till) skador på transmissionen eller motorn. Observera att Run & Drive-verifierad indikeras av Copart-gården och endast reflekterar att fordonet rörde sig framåt och bakåt av egen kraft när det anlände till gården.

Mindre bucklor / repor:

Ett fordon märkt med mindre bucklor/repor har mindre bucklor (vanligtvis inte större än 30 mm/1,2 tum) och små repor på flera paneler.

Saknad/ändrad vin:

Vinet har antingen ändrats eller tagits bort, och fordonets historia kan inte representeras korrekt.

Normalt slitage:

Ett fordon märkt “normalt slitage” är vanligtvis i gott skick och har inga synliga bevis på betydande skador.

Delvis reparation:

Ett fordon med partiell reparation har bevis på dåliga eller ofullständiga reparationer av kaross, chassi eller lack.

Bakända:

Fordonet fick skador på den bakre änden, inklusive (men inte begränsat till) bakre fjärdedelar, stötfångare och bagageutrymme.

Avvisad reparation:

Detta innebär att fordonet genomgick reparationer som var av dålig kvalitet.

Ersatte Vin:

Vinet har antingen ändrats eller tagits bort, och fordonets historia kan inte representeras korrekt.

Rulla över:

Fordonet var inblandat i en olycka där den välte och skadade flera paneler inklusive taket. Detta inkluderar möjliga motorskador.

Sida:

Fordonet har synliga skador på vardera sidan av fordonet. Detta kan innefatta hjul och däck.

Avskalad:

Delar och/eller komponenter har tagits bort eller saknas från fordonet.

Topp/tak:

Fordonet har synliga skador på taket, dörren och/eller bakluckans toppar.

Underrede:

Fordonet har synliga skador på undersidan – inklusive (men inte begränsat till) ramen, karossen, axlarna och alla beslag inklusive fjädring, avgaser och bränsletank.

Okänd:

Skadan på fordonet kan inte exakt representeras.

Vandalism:

Skador på skadegörelse är ofta relaterade till inbrott och är vanligtvis lätta till sin natur – såsom stöldrelaterade skador på dörrhandtag och lås, skuren klädsel, förstörd färg, komprometterade rattlås och tändningsledningar, och så vidare.

Översvämning:

Fordonet skadades av vatten. Detta kan innebära att interiören, ramen, motorn, elektriska komponenter och mycket mer har äventyrats.

Skadekoder är till för att vägleda din sökning, men observera att de inte garanteras av Copart. Om du bor nära gården där fordonet du är intresserad av förvaras, kan du besiktiga fordonet personligen. Du kan också ange en 3rd festmekaniker för att besiktiga fordonet åt dig.

Nu när du har en bättre förståelse för skadekoder kan du bläddra i vårt tillgängliga lager med vår fordonssökare. Lycka till med budgivningen!

Senaste inläggen av AutoBidMaster Staff Writer (se allt)

liknande inlägg

Leave a Reply