Fordon som visas i läskiga TV-program och filmer

4
Fordon som visas i läskiga TV-program och filmer

Den spännande och kyliga tiden för Halloween närmar sig. Säsongens fans har redan dekorerat sina hem med pumpor och bilder av läskiga varelser. AutoBidMaster håller sig också à jour, och vi erbjuder dig chansen att recensera de mest populära fordonen som användes i dina mystiska favoritprogram och -filmer. Låt oss dyka in i den läskiga atmosfären och minnas de varma ögonblicken när vi tittade på de bästa skräck- och fantasyfilmerna.

Chevrolet Impala från “Supernatural” (2005-2022)

Sedan tillverkningen har 1967 års Chevrolet Impala-modell utvecklats från en lyxbil till en lågbudget familjesedan. Konfigurationen tillverkades i cirka 10 år och fick därför stor popularitet.

Sådana sedaner tillhör kategorin muskelbilar – en smal och specifik fordonsgrupp. Denna villkorade klass inkluderar flera modeller av populära märken som producerades på 60- och 70-talet av förra seklet. Bland dem finns Winchester-brödernas favoritbil.

Impalas koffert innehöll en hel arsenal av vapen som hjältarna använde mot monster. Över 11 säsonger av serien har den varit med bröderna i vått och torrt.

Jensen Ackles, stjärnan i “Supernatural”-serien, uppgav förresten att han fick behålla den ikoniska 1967 Chevrolet Impala efter inspelningen. Om du är intresserad av denna fordonsmodell, AutoBidMaster har något att erbjuda dig! Titta på vårt Chevrolet Impala-lager, inklusive de klassiska modellerna från 60-talet!

Chevrolet Nova från “Death Proof” (2007)

Chevrolet Nova från Death Proof

I filmen “Death Proof” fick bilar ännu mer uppmärksamhet än skådespelarna. En av huvudstjärnorna kan kallas den blå 1970 Chevy Nova med dödskalle och blixtbilder. Ett annat fordon är den vita Dodge Challenger från 1970, på huven som stunttjejen Zoe Bell åkte på, och utförde ett av de viktigaste filmögonblicken som kan hålla vem som helst i stor spänning. Förresten, du kan få den här fordonskonfigurationen, inklusive den ikoniska från 70-talet, genom att delta i våra onlineauktioner!

Två andra bilar användes dock i Quentin Tarantinos film: 1969 Dodge Charger och 1971 Mustang Mach 1. Deras brutala och fängslande stil kommer inte att lämna skräckfilmsfans oberörda. Samtidigt motsvarar fordonen filmens atmosfär. Om du inte har sett “Death Proof” är det hög tid att ändra på det på Halloween!

🤓 Visste du?

Enligt nyare undersökningar av Empire journal är Ford F-150 pickup den mest använda bilen i skräckfilmer. Detta upptäcktes efter att ha studerat över 700 fordon från de 50 bästa skräckfilmerna! Spännande, eller hur?

Cadillac Miller-Meteor från “Ghostbusters” (1984)

Cadillac Miller-Meteor från Ghostbusters

Alla minns storfilmen “Ghostbusters” från 1984, där forskare som hade otur från början skapade ett företag för att fånga spöken och andra andar. Det fantastiska manuset, regin och skådespeleriet slog alla märken, och filmen blev en kult i flera decennier! Många minns speciellt spökjägarnas logotyp och deras spektakulära bil, kallad Ecto-1.

Idén att välja Cadillac Miller-Meteor för Ectomobile kom till manusförfattarna tack vare bilens design: ett retrofordon med en ovanlig och till och med konstig design behövdes. Den väldiga och tunga Cadillac Miller-Meteor passade bäst till beskrivningen av manusförfattarna. Förresten, denna modell användes oftast för ambulanser och likbilar på 1960-talet.

När filmskaparna bestämde sig för modellen uppstod frågan om vart man skulle ta den på 80-talet. Cadillac Miller-Meteors-konfigurationen var sällsynt på den tiden. Dessutom byggdes bara 2 100 bilar, och på 1980-talet fanns det ännu färre kvar av dem. Lyckligtvis hittades fordonet så småningom, och det kostade filmskaparna 4 800 dollar – mycket för en gammal bil som bara startade då och då.

Från början skulle Ectomobile vara svart, men kameramännen protesterade. Bilen skulle vara oansenlig vid fotografering på kvällen. Sedan bestämde de sig för att måla bilen vit. Det blev jättebra.

Det var så vi mindes det: en enorm märklig bil med blinkande ljus, som rusar genom staden till tonerna av “Ghostbusters!” — ett barndomsminne!

Chevrolet Sportvan 108 från “Scooby-Doo” (sedan 1969)

Chevrolet Sportvan 108 från Scooby-Doo

1969 dök denna fåniga karaktär upp på tv för första gången. I cirka 50 år har många tecknade serier, serier och filmer om äventyren för en ovanlig hund och hans vänner, som utreder olika mystiska brott och hemligheter, släppts. Som alla lag behövde de paranormala jägarna flytta runt på transport, och hjältarna valde ett fordon, vars verkliga prototyp var 1968 års Chevrolet Sportvan 108.

The Mystery Machine har samlat en hel del kontroverser kring sig själv och delat upp fansen i flera grupper. Vissa är säkra på att hjältarna reste i en Volkswagen Transporter från 1985, medan andra hävdar att de använde ett Ford Econoline-fordon från 1961. Trots detta anses Chevrolet Sportvan 108-modellen vara Scoobys och hans gängs kanonbil. Chevrolets idé har vunnit popularitet som tillverkaren aldrig drömt om: skåpbilen användes av polis och ambulanser, och blev också en av favoriterna för roadtrip-entusiaster. Försäljningen av fordonet växte så mycket att det inte gick ur produktion på trettio år!

Chevrolet C-Series Pickup från “Twilight” (2008)

Chevrolet C-Series Pickup från Twilight

En annan av de populära fordonen från skräck- och fantasyfilmer är Chevrolet C-Series pickup, som tillverkades 1963. Känd för fans av “Twilight”-sagan som Bellas lastbil, Chevy-konfigurationen visas också i “The Texas Chain Saw” Massacre” och “Poltergeist”.

Intressant nog, i filmen är andra generationens representant för C-serien Chevy pickup tio år yngre än samma i samma namngivna roman av Stephenie Meyer. Dessutom fick Bella en bil i present av vänner i filmen, och i boken, av sin pappa.

Sammanfatta

Filmskapare betraktar fordon som deltar i inspelningen som ett nyckelelement, vilket kan avslöja filmens atmosfär eller till och med vägleda en tittare genom nya handlingslinjer. Vi hoppas att du kunde fånga vibbarna från de gammaldags, skrämmande och mystiska filmerna när du läste artikeln.

AutoBidMaster inbjuder dig också att delta i fordonsauktioner online. Vi kanske till och med har några av fordonen som anges ovan! För att gå med i vår gemenskap av nöjda kunder, registrera här, ladda upp en kopia av ditt statligt utfärdade ID eller pass, lägg en deposition och sedan kan du bjuda! Du är välkommen att kontakta oss online eller ring oss på: +1 (503) 298-4300 (4:00 AM–4:00 PM PST, vardagar).

Vänligen följ och gilla oss:

liknande inlägg

Leave a Reply