Force Gurkha – 5-dörrars variant Stativ produktionsklar!

0
Force Gurkha – 5-dörrars variant Stativ produktionsklar!

Force Motors rustar för att lansera sin robusta terrängbil, femdörrars Gurkha, under de kommande veckorna. Företaget har testat det nya fordonet på flera indiska vägar och vi har tagit många spionbilder om det. Företaget kommer att lansera modellen i början av 2023. Det bör noteras att 3-dörrars Force Gurkha hade funnits på marknaden i nästan ett decennium nu. Medan 3-dörrars Gurkha mötte en tuff konkurrens från Mahindra Thar, denna nya 5-dörrars Gurkha kommer att ha en relativt lägre konkurrens eftersom Mahindra planerar en lansering 2024 av sin 5-dörrars version. Om du har väntat på att se funktionerna som kommer med den här nya SUV:n har du en njutning. Här är specifikationerna för den nya Gurkha.

Motor och transmission av Force Gurkha

Gurkha kommer att utrustas med en 2,6-liters dieselmotor, som Force Motors kommer att köpa från Mercedes. Denna motor kommer att vara tillräckligt bra för att producera 91hk och 250Nm vridmoment. Det är också troligt att den nya suven kommer som både 4X4- och 4X2-varianter. 4X4-varianten kommer uppenbarligen att vara dyrare än 4X2-varianten och Force kommer att prissätta den aggressivt också. Motorn kommer att kopplas till en 5-växlad manuell växellåda, vilket ger föraren mer kontroll.

Exteriör design av 5-dörrars Force Gurkha

Den nya Gurkha ser lite lik den tidigare modellen, men den kommer med många stora uppgraderingar. Hela karossen är ny, för att inte tala om den nya främre grillen, nya stötfångare, omgjorda ljuskluster, en stor vindruta och vad Force kallar, panoramafönster bak. Det finns också en 4X4-logotyp etsad på baksidan.

På sidorna kan vi lägga märke till 18-tumshjulen istället för 16-tumshjulen på 3-dörrars Gurkha. Strålkastarna får en cirkulär design med LED-varselljus som täcker den snyggt i kanterna. De motorhuvsmonterade blinkersen, det mörklagda gallret och den främre stötfångaren ger den ett robust utseende framifrån.

5-dörrars Gurkha har en längre hjulbas än sina 3-dörrars syskon, längre med cirka 400 mm. Denna ökade hjulbas kommer att ge 5-dörrarsmodellen en bättre brytvinkel än den tidigare modellen.

Interiör layout och funktioner i Force Gurkha 2023

Interiören i den nya Gurkha har gjorts intressant med många alternativ för sittplatser. Detta inkluderar en bänk eller kaptensstolar för andra raden och möjligheten till motsatta hoppstolar eller kaptensstolar för tredje raden. Detta visar att Force planerar att ge ut Gurkha som mer än ett äventyrsfordon, även som ett lyxigt äventyrsfordon. En bänksitslayout innebär också att den kommer i 6-, 7- och 9-sitsiga konfigurationer.

När det gäller utrustningslistan kommer 5-dörrarsversionen att dela många saker med 3-dörrarsmodellen. Detta inkluderar de manuella AC-kontrollerna, individuella elfönsterknappar och infotainmentsystem med pekskärm. Även layouten för mittkonsolen liknar 3-dörrarsmodellen. 5-dörrars Gurkha behåller samma grå instrumentbräda som 3-dörrars Gurkha.

Konkurrenter till 5-dörrars Force Gurkha

5-dörrars Gurkha har inga direkta konkurrenter än. Ja, det finns inga andra 5-dörrars modeller som kan konkurrera med det ännu, men de kommer att komma någon gång under de närmaste åren. Mahindra utvecklar sin egen 5-dörrars Thar and Maruti Suzuki skaffar 5-dörrars Jimny. Thar-modellen kommer att debutera någon gång 2024, medan Jimny kommer att presenteras nästa år. Så, åtminstone under den bästa delen av 2023, kommer det att vara rivaliteten mellan Jimny & Gurkha på de indiska vägarna.

Leave a Reply