En ny mer prisvärd Ola S1-variant kommer ut denna Diwali

0
En ny mer prisvärd Ola S1-variant kommer ut denna Diwali

Ola är redo att lansera en ny e-scooter denna Diwali och den kommer till ett mycket överkomligt pris än deras tidigare modell. Den nya skotern är en variant av Olas skoter S1, men med ett mindre batteripaket. Minskningen av batteristorlek kommer att avsevärt sänka priset på nya skotrar till under 80 000 INR. Äntligen några goda nyheter och bra press för det indiska mobilitetsföretaget. De första dagarna efter lanseringen av Ola S1 & S1 Pro hade företaget varit under flera skannrar och negativ press. Till en början var det förseningen i leveransschemat och sedan det fortsatta felet på cyklarna under verkliga förhållanden. Saker och ting har tagit en positiv vändning de senaste två månaderna och Ola har gjort rekordförsäljning i september.

Den billigare Ola S1-modellen kommer att göra den mer tillgänglig för människor i tier 3-städerna i landet. Medan efterfrågan på elektriska skotrar är hög i tunnelbane- och nivå 2-städer, är nivå 3-städer där huvuddelen av människorna bor och att expandera till detta segment kommer att skapa riklig försäljning för företaget. Här är vad vi vet om den nya elcykeln hittills.

Elektrisk skoter på ingångsnivå under ₹1 lakh

Den nya e-cykeln kommer att komma ut på marknaden runt Diwali i år och företagskällor säger att cykeln kommer att konkurrera med sådana som TVS iQube och Hero Vida. Med detta nya pris kommer S1-varianten att vara en hållbar ersättning för ICE-skotrar som TVS Jupiter och Suzuki Access.

Det rapporteras också att S1-varianten kommer att få ett mindre batteripaket än S1. S1-modellen är utrustad med ett 3kWh batteri och har en räckvidd på 125KM. Den är kopplad till en 8,5 kW motor som kan producera 58 Nm vridmoment.

Den minskade batteristorleken kan ha en effekt på räckvidden på den nya elcykeln, men med tanke på prisklassen kommer den att klara sig bättre än bensindrivna skotrar i samma prisklass.

Diwali specialrabatter för andra Ola S1-modeller

Tillsammans med detta nya e-cykelmeddelande har företaget också utökat sin prisrabatt på deras S1 Pro-modell. Tidigare hade de gett en kontantrabatt på 10 000 INR på S1 Pro fram till den 5th oktober i år. Men efter det överväldigande svaret de fick vid bokningar har företaget beslutat att förlänga sitt rabatterbjudande till Diwali.

Bortsett från kontantrabatten erbjuder Ola också en rad erbjudanden som en rabatt på 1 500 INR på sin 5-åriga förlängda garanti, samt en lägre ränta, som börjar på 8,99 procent, vilket är ned med 2,2 procent. Handläggningsavgiften på lån till S1 Pro har också köpts ner till noll.

Dessa pågående erbjudanden tillsammans med den nya basvarianten S1 kommer säkerligen att driva sin försäljning uppåt under de kommande månaderna, det hoppas företaget.

Vi kan förvänta oss mer detaljer om den nya varianten under de kommande dagarna, särskilt efter Diwali. Med priset på elektriska skotrar sjunkande och jämförbart med skotrar med bensinmotorer, kommer fler och fler människor att anta den nya elektriska vågen. Medan underhållskostnaden är mycket lägre än bensinmodellerna, är servicekretsen och laddningsinfrastrukturen i landet inte i närheten av efterfrågan. Under de kommande åren kan vi förvänta oss att laddstationerna växer snabbt i tunnelbanestäderna åtminstone. Låt oss vänta tills dess och ta reda på dess spännande funktioner och prestanda.

liknande inlägg

Leave a Reply